Karate uppstod från början på ögruppen Okinawa, som ligger söder om Japan. Okinawa som under lång tid var ett självständigt kungadöme hade under flera hundra år ett rikt utbyte med både Japan och Kina.

Det var när stridskonster från Kina blandades med lokala kampformer, som man kan säga att karate uppstod. På den tiden användes karate främst som ett obeväpnat självförsvarsystem av Okinawas dåvarande krigare, handelsmän och diplomater.Under 1920-talet uppmärksammades Karate i Japan. Karate spreds då bland annat i skolorna för att användas som gymnastik. Under årens lopp har det uppstått ett stort antal olika stilar och av tradition är de största och mest etablerade; Shotokan, Shitoryu, Gojoryu och Wadoryu.

Vår stil som kallas Wadoryu har sitt ursprung i att vår stils grundare, Hironori Otsuka, tränade den Japanska stridskonsten Shindo Yoshinryu Jujutsu, innan han började träna karate. Därför kan man säga att Wadoryu kanske är en av dem mest japanska formerna av Karate. Det som ingår i Wadoryu, är både hand och bentekniker samt kast, grepp och balansbrytningar.

Svenska karateorganisationer

 

-Samordnar karaten i Sverige

 

– Vår stilorganisation i Sverige